UTGIVNA BÖCKER

Luckan i level 23

Det enda Joar vill göra är att spela äventyrsspelet Tresaure. Speciellt nu när mammas nya kille och hans dotter flyttat hem till Joar och mamma.


I flera veckor har Joar och Axl letat efter en kista för att kunna levla till nästa nivå. En dag gör de en märklig upptäckt. Längst in i en tunnel hittar de en hemlig lucka i taket som leder till en spegelvänd värld. Det visar sig att de kan ändra inställningarna och styra spelet själva!


Plötsligt kan Joar och Axl få massor med liv, ta sig fram jättefort och till och med förstöra för de taskiga spelarna Cobra och Killer. Men framför allt upplever de en helt ny värld på andra sidan spelet. Vad de inte vet är att deras framfart får ödesdigra konsekvenser, långt utanför Treasures värld …


Utgivningsdatum: 6 April 2023

Förlag: Bonnier Carlsen

Illustratör: Anders Végh Blidlöv

Antal sidor: 166


Vilde och käpphästen Winner

Vilde ska vara med i sin allra första käpphästtävling – med riktiga hinder och prisrosett till alla som klarar banan utan att riva. Det är spännande och lite nervöst. Hon och kompisarna Leya och Hanna kan knappt tänka på något annat. 

När de kommer till tävlingen får Vilde syn på tre käpphästar som man kan vinna i ett lotteri. En av dem - en skäck - är den vackraste käpphäst Vilde nånsin sett. Den måste bli hennes, annars vet hon inte vad hon gör. 


Första delen i serien om Vilde och käpphästarna.


Utgivningsdatum 8 juni 2021

Förlag: Bonnier Carlsen

Illustratör: Andrea Femerstrand

Antal sidor: 141

Vilde och sommaren med Cleo

Sommarlov hos morfar – som Vilde har längtat!
Och vilket äventyr det blir. Först hittar hon en busig hund och strax dyker det upp en tjej i hennes ålder. Det är Cleo med det blå håret, som nyss flyttat in i huset på andra sidan skogen.
Cleo är både snäll och rolig – och hoppar högt och springer fort som vinden. En dag får hon en idé om att de ska arrangera en egen käpphästtävling, men det visar sig vara mycket svårare än de först trott …


Andra delen i serien om Vilde och käpphästarna.


Utgivningsdatum 8 juni 2021

Förlag: Bonnier Carlsen

Illustratör: Andrea Femerstrand

Antal sidor: 157

Hoppa högt, Vilde!

Vilde har absolut ingen lust att flytta från det enda hem hon nånsin haft och velat ha! Men så fort de kommer fram till det nya stället får hon syn på  två tjejer med käpphästar och genast känns allt lite bättre. Ska hon våga gå fram? 

I skolan ser hon en affisch om käpphästträning. Åh, vad hon vill gå – och hjälp vad hon hoppas att mamma ska säga ja. 

Plötsligt kommer polisen Magnus och hälsar på hemma hos mamma och Vilde väldigt ofta. Varför gör han det egentligen? 


Tredje delen i serien om Vilde och käpphästarna.


Utgivningsdatum 20 januari 2022

Förlag: Bonnier Carlsen

Illustratör: Andrea Femerstrand

Antal sidor: 125

Världens sämsta lov

Tänk att det ska vara så svårt …

Nycklar, mobil och katten Blå – alla Vildes saker bara försvinner hela tiden. Till slut säger mamma att hon måste skärpa sig. Annars måste de ställa in lovplanerna med Cleo.
Tre långa, härliga dagar på käpphästläger väntar, men ibland blir det inte alls som man har tänkt sig. För orättvisor på 4H-gårdens käpphästläger ställer plötsligt vänskapen på prov. Ett telefonsamtal och nyheter om liv och död får Vilde att besviket konstatera: Det här är världens sämsta lov!


Fjärde delen i serien om Vilde och käpphästarna.


Utgivningsdatum 23 Juni 2022

Förlag: Bonnier Carlsen

Illustratör: Andrea Femerstrand

Antal sidor: 125

Den stora käpphästtävlingen

Vilde kan knappt tro att det är sant; en riktig käpphästtävling. I det stora köpcentret arrangeras en kvaltävling till den stora finalen på Ryttargalan och äntligen ska hon och Winner få tävla ihop igen! Lite läskigt och nervöst. Därför är det tur att de är ett helt gäng som ska vara med, Siri, Leya och Tom från klassen.
Men sen var det ju det här med bebisen! Den kär ju planerad att födas samma helg som finalen. Kommer Vilde ens kunna vara med? Varför måste allt hända samtidigt?


Femte delen i serien om Vilde och käpphästarna.


Utgivningsdatum 2 Januari 2023

Förlag: Bonnier Carlsen

Illustratör: Andrea Femerstrand

Antal sidor: 156